Australien – Dag 16

Nu har vi förflyttat oss från Phillip Island längs kusten (på väg mot Sydney) till Foster. På vägen spenderade vi en god stund i Wilsons Promontory National Park, som ligger så långt söderut som man kan komma på Australiens fastland. Där gick vi en ganska lång regnskogspromenad vid Lilly Pilly Gully, och vi besökte den berömda stranden Squeaky Beach där sanden låter roligt när man går på den (se video), samt se diverse utsiktspunkter. På vägen från nationalparken fick vi anledning att prova bromsarna på bilen då både koala och känguru ville gå över vägen – men allt slutade lyckligt för alla inblandade.

Föräldraledig dag 63

Äntligen hemma igen efter en kort semester i Berlin. Barnen var glada så klart – inte för att just jag var hemma, utan för att jag hade presenter med mig (sedan tidigare står det klart att om jag inte har presenter med mig så är det ingen mening med att komma hem igen).
Dagen passerade ganska lugnt. Christer fick jag träffa igen redan senaste samma dag, då vi som varje onsdag spelade badminton på kvällen.

Öppna förskolan

Idag blev det öppna förskolan igen! Alexander hade superkul och kröp och klättrade överallt.

image

image

Skolstart

Idag var det upprop på skolan för Rasmus, som börjar första klass!

image

Skansen

Efter att gårdagen bestått av hällregn var det åter strålande sol och vi bestämde oss för att åka till skansen. En jättemysig dag med vackra omgivningar, söta djur, lek i lillskansen, picknick och glass

Malmö

Igår lämnade vi Århus där vi haft en jättemysig vecka. Århus är verkligen en gullig stad och vi har haft det toppen där! Vi hade turen att få äta middag hos Emma och mats i Malmö och se deras nya fina lägenhet, jättekul! Övernattade gjorde vi på Jörgen kock hotell, mycket trevligt hotell med supergod frukostbuffé!

image