Full fart på förskolan

Efter tre dagars inskolning kan man nästan säga att Julia är “färdiginskolad”. Allt har gått fantastiskt bra, och personalen är mycket bra.

Trots det långa sommarlovet så fann sig Rasmus till rätta omedelbart – det behövdes ingen uppstartssträcka för honom inte…
Och det märks tydligt att han är mycket stolt över att ha sin lillasyster på samma förskola.  Smile

Förberedelse inför förskolestarten

För att ladda inför föskolestarten på torsdag så var vi idag på kommunens Öppna Förskola – det har gått en tid sedan senaste besöket.

Denna gång var även Rasmus med. Och roligt hade de!
Egentligen skulle man haft med sig en kofot så att man kunde bända loss dem från leksakerna när det var dags att gå hem. Vi får se om vi hinner med ett till besök innan det är dags för “riktiga” förskolan.

En dag på Säby

I dag följde Julia och Lars-Åke med Öppna Förskolan till Säbysjön. Där lektes och grillades det korv i det underbara solskenet. Fin sjö och massor med hästar fanns det också.

Julia leker glatt med en vindsnurra  Julia äter korv  Lars-Åke och Julia framför hästarna vid Säbysjön

Sommarvärme i maj

En härligt varm sommardag i lekparken.

Julia leker i sandlådan  Rasmus klättrar i lekparken

En dag i lekparken…

Idag lördag jobbade mamma Jenny hela dagen, så tillsammans med mormor gunilla besökte Lars-Åke, Rasmus och Julia lekparken. Vädret var fantastiskt och barnen lekte för fullt.

DSC02550 DSC02557

Rasmus tränade dessutom på att cykla hela vägen till lekparken och hela vägen hem igen. Det går (eller ja, cyklar) framåt!

Cykeldags

Både Rasmus och Julia börjar på allvar komma igång med cykelträningen. Julia på tre hjul och Rasmus på två (plus två) hjul. Idag sken solen ikapp med barnens leenden… Smile

DSC02534DSC02532

Föräldraledig Julia – Dag 10

Rasmus visar upp sina färdigheter i att spika i en spik i en bräda

En glad Julia som tränar på att sitta i barnstol

Sista dagen på föräldraledigheten. Två veckor har gått fort.
Idag gjorde Rasmus och jag samma turné som Julia och jag gjorde igår, det vill säga först åka till K-Rauta och sedan till Bauhaus. Fast denna gång handlade vi faktiskt på båda ställena. Rasmus är betydligt mer förtjust i att shoppa än vad Julia är – inget släktdrag dem emellan alltså.

När mamma Jenny kommit hem så fortsatte vi shoppandet genom att i det närmaste tömma Plantagen på allt vad de hade i form utav växtlighet. Bland annat köpte vi sättpotatis, så nu ska vi odla vår alldeles egna potatis!

Föräldraledig Julia – Dag 9

Rasmus instruerar Julia i "hoppgungandets" ädla konst.

Julia anser att hennes föräldrar bort ha bättre vett än att sätta på henne hala strumpbyxor på ett halt golv när man ska använda hoppgungan... Men hon kan i alla fall inte klaga på färgmatchningen på kläderna och gungan!

Efter att jag hämtat Julia hos Jenny (på kursen) så åkte Julia och jag och shoppade. Vi var på både K-Rauta och Bauhaus. Den tydligaste slutsatsen man kunde dra var att Julia verkligen inte gillar att shoppa. Tålamodet var kort och i båda affärerna markerade hon tydligt att hon ville ut därifrån. Att åka bil däremot var inga problem – så länge musiken var rätt.

Dagens nyttighet var att rensa bort lite ogräs på framsidan utav huset.

Efter att Mamma Jenny kommit hem, så skyndade vi till Willys för att storhandla. Även här visade Julia sitt stora missnöje, men på det hela taget får man väl ändå säga att det gick ganska bra att handla (om man bortser från vad det kostade).
Det lyckade genomförandet firade vi med att äta Tacos till middag. Gott.

Föräldraledig Julia – Dag 8

Julia gosar med Mamma Jenny

En ganska fullmatad dag, här kommer ett axplock…
Ett utav de mer ambitiösa projekten var att ta bort alla gamla torra löv som samlats under utbyggnaden samt altanen. Inte världens bästa arbetsställning att krypa runt i det trånga utrymmet – dessutom dammade det riktigt ordentligt, vilket irriterade halsen och ögonen. It’s a dirty job, but someone’s got to do it…

Julia och Jenny beskådar Lea. Julia är för en gångs skull inte den yngsta i rummet.

Rasmus hittade en liten kula på förskolan. Den var han ritkigt stolt över och visade upp för alla som ville (eller inte ville) se.

När Mamma Jenny kom hem så åkte vi omedelbart och träffade prästen, Håkan, som ska ta hand om Julia’s dop. Det blir som sagt samma upplägg som vid Rasmus’ dop. Samma kyrka, samma präst. Men då vet vi ju precis vad vi får – och vi är väldigt nöjda med Håkan, som även vigde oss. Rasmus kunde inte låta bli att visa sin nyfunna kula för prästen…

På kvällen hälsade Martin, Angelica och Lea på. Jag hade då möjlighet att hjälpa dem med deras inbjudan till Lea’s dop i juni. De hade redan tagit fram ett designförslag, så slutresultatet blev riktigt bra.

Föräldraledig Julia – Dag 7

Julia på Pappas jobb. "Det ska böjas i tid, det som krokigt ska bli".

TV-slavar?

Ännu en fullmatad dag…
Det nyttigaste var kanske att jag klippte och band upp rosenbuskarna som är längs husets ena kortsida. Det gjorde ONT! Ibland kan man få för sig att buskarna har något slags medvetande och rörelseförmåga. – för hur försiktig man än är så lyckas man fastna någonstans. Och när man försöker ta sig loss så fastnar man bara än mer…
Det minst nyttiga var troligen då Julia och jag besökte mitt jobb. En kollega firades för att han fyllt 60 år och det serverades massor med tårta. Nåja, nu har Julia visat upp sig i alla fall.

Julia på tork efter badet...

Förutom allt detta har Julia och Rasmus badat och sett på TV (dock inte samtidigt). Mamma Jenny har varit på utvecklingssamtal på Rasmus’ förskola – en egotripp utan dess like, eftersom personalen har så fantastiskt snälla saker att säga om vår son Rasmus. Och jag själv har hunnit vara på kurs och “sjunga” gitarr (det är egentligen en gitarrkurs, men på något sätt har kursen snarare tagit riktningen åt att vara en sjungkurs med gitarrkomp).