Nydanande Lönemodeller

Jag och min närmaste chef satt en lunch och spånade på nya modeller kring löneförhandlingar. Ämnet är aktuellt eftersom det pågår lönerevisioner just nu.

Istället för att var och en argumenterar för sin sak, och olika anställda får olika stora lönepåslag så skulle man istället kunna lotta ut hela budgetposten för lönepåslag till en enda lycklig vinnare. Det vill säga: alla har kvar sin lön, utom vinnaren – som blir mångmiljonär. Oddsen på att vinna storpotten är lägre än på Svenska Spel – större chans att vinna alltså.
Alternativt kan man få välja… Antingen får man en låg löneökning och deltar inte i lotteriet, eller så avstår man lönepåslag och är med i utlottningen.

Bolk-modellen kallar vi detta. Attraktivt för personalchefen som slipper huvudbryet med att försöka fördela lönebudgeten på ett rättvist sätt.

Bildgalleriet

Nu är samtliga bilder från bildgalleriet på min gamla sida överflyttade till bildgalleriet på denna nya hemsida.
Bilderna från Rasmus’ hemsida kommer inte flyttas över i samma form – däremot kommer de efter hand flyttas över (och kompletteras med många fler), och läggas i olika kategorier i enlighet med övriga bilder.

Fortfarande finns det många, många bilder som inte hunnit komma upp vare sig på gamla eller nya hemsidan – men hav tillförlit… Jag ska försöka lägga upp alla bilder så snart som möjligt.

Uppdatering 2010-04-05: Informationen ovan gäller gamla hemsidan. Nyheten gäller ännu inte denna nya hemsida.

Matnyttigt

För den vetgirige så kan jag berätta att

100g Gräshoppekött innehåller:

  • 121 kalorier
  • 5,5g fett
  • 12,9g protein

medan 100g Nötkött innehåller:

  • 200 kalorier
  • 21g fett
  • 23,5g protein

Alltså är det “nyttigare” att knapra lite gräshoppa istället för en köttmacka när man blir lite småhungrig på kvällen. Kanske man borde lägga om dieten helt och hållet? Det finns trots allt *minst* 1462 ätbara insektsarter i världen. Det måste ju återstå massor som ingen har provat än.
En del (mest knott och flugor) har jag ofrivilligt testat när jag har cyklat till jobbet och “andats” lite för tungt. Men ingen utav dessa smakade så bra som Gräshoppa säkert gör.

Nu är jag Bloggare

Jaha, man måste väl anpassa sig till omvärlden och de nya teknikerna. Så som 34.463.643:e person i världen så har jag nu börjat Blogga.
Nåja, vi får väl se hur det går och om jag orkar Blogga tillräckligt ofta för att detta ens ska få kallas för en Blogg.
Som tur är så har jag i alla fall ett outtömligt ämne att Blogga om: Rasmus!

Igår kväll (19:e mars) borstade Rasmus tänderna för första gången i sitt liv (eller, ja – det var kanske mest hans Mamma som borstade). Jag hade laddad med videokameran i högsta hugg för att filma grimaserna och minerna som var den förväntade effekten utav barntandkrämen. Men icke! Han rörde inte en min – istället satt han och sög på tandborsten och tyckte att det hela var ganska okej och spännande. Barn är inte alltid så lätta att förutspå som man kanske kan tro.
Ja, Rasmus har fått två små tänder som växer så att det knakar. De två framtänderna på underkäken (det är de som brukar komma först). Det gör ont som tusan när han får för sig att bita till ordentligt – men jag ska inte klaga… Det är trots allt Jenny som är mest utsatt. 😀

Rasmus Dop

Nu har jag lagt upp bilder från .

Än så länge finns bara bilder, men jag ska vid tillfälle försöka lägga upp någon filmsnutt.

2010-04-05: Nyheten gällde gamla hemsidan – länken är ej längre giltig.

Bidra med material

Denna nya hemsida är lite mer dynamisk och dubbelriktad. Du kan själv bidra med information.
Till exempel kan du skriva en kommentar till dessa nyhetsinlägg, eller skriva kommentarer till bilderna i bildgalleriet.

Naturligtvis kan du även skriva kommentarer till kommentarerna.
Glöm inte att skriva ditt namn på kommentarerna – i fall du inte vill vara helt anonym.

Och glöm för allt i världen int bort att skriva i Gästboken.

Information från tidigare hemsida

Jag kommer succesivt överföra information från min gamla hemsida, och lägga in den här. Detta gäller framför allt bildgalleriet.

Redan nu är gästboken överförd hit, men jag kommer sträva efter att så snart som möjligt föra över all information.

Premiär på vår nya hemsida

Nu är det äntligen världspremiär på Kärnfamiljen (www.karnfamiljen.se).
Detta är en gemensam hemsida för Lars-Åke, Jenny och Rasmus – och ersätter Lars-Åke’s och Rasmus’ tidigare hemsidor.

Denna hemsida kan du komma åt via någon utav de två adresserna:
http://www.karnfamiljen.se/
http://www.kärnfamiljen.se/ (i detta fall måste din webbläsare kunna hantera svenska tecken, t.ex. Firefox eller Internet Explorer 7)

Varför ny hemsida?
Framför allt Jenny har ett väldigt offentligt och utsatt arbete. Och eftersom denna hemsida är väldigt privat, vill vi inte att främlingar ska kunna hitta hit hur som helst.
Därför finns det inga referenser till våra efternamn, eller andra detaljer som gör att man kan spåra upp denna hemsida. (All känslig information visas i form utav bilder.)
Hemsidan indexeras heller inte utav sökmotorer, typ Google, Yahoo, etc.

Varför Kärnfamiljen?
Vi ville ha en adress (URL) som är lätt att komma ihåg. Vi letade efter massor med adresser – men alla bra är ju upptagna. Men konstigt nog var just karnfamiljen.se respektive kärnfamiljen.se lediga.
Och vi har naturligtvis ambitionen att vara en riktig kärnfamilj hela tiden.