Föräldraledig – Dag 20

Dagen började vi med att leka bilmekaniker. Vi åkte till “gör det själv” hallen på OK-Q8, och hissade upp bilen för att skruva loss ena dimljuset som har gått sönder. Det var inte lätt att komma åt, men till slut lyckades det.
Dessutom åkte vi för att köpa en ny bilbarnstol, för Rasmus börja växa ut den han har nu. Affären skulle ha stolen i lager (enligt datorn) men de kunde inte hitta någon på lagret. Synd, för vi var ju redo att köpa den just nu. Men vi får leta vidare i någon annan affär…

Eftermiddagen spenderade vi med att ta en riktig långpromenad genom Jakobsberg och Viksjö. Vi tog en vätskepaus hos farfar Nils där det bjöds på kaffe och kaka. En liten snabbis in på ICA Viksjö hann vi med också, för att köpa lite delikatessostar inför kvällen.

Föräldraledig – Dag 19

Det stora äventyret idag var att besöka Barnavårdscentralen (BVC) för att göra 10-månaders läkarkontrollen. Ja, vi vet att Rasmus är ca elva och en halv månad gammal – men BVC har fumlat lite med tiden och bytt tid m.m.
Men kontrollen gick bra, och nu har Rasmus växt till de “gigantiska” måtten 79 cm och 11.360 gram.

Ja, det var väl det vi hann med under dagen – förrutom att vara i lekparken en stund (såklart). I lekparken passade vi dessutom på att “palla” äpplen från äppelträdet som finns vid lekplatsen på innergården. Gott.

Föräldraledig – Dag 18

Idag har vi handlat, varit i lekparken och gungat samt tagit många långa tupplurar.

Rasmus har börjat bli duktig att tala i telefon. Istället för att försöka ta telefonluren och äta upp den – så låter han den sitta kvar vid örat. Dessutom “pratar” han lite grann om han är på pratsamt humör.

Rasmus’ nyaste två tänder är snart färdigvuxna. Klicka på bilden så ser du dem ordentligt. Det är de två tänder som flankerar de två mittentänderna i underkäken.

Föräldraledig – Dag 17

Idag tog vi en långpromenad med barnvagnen på förmiddagen. På eftermiddagen lekte vi som vanligt i lekparken.
Lunchen består ofta i en utav Rasmus’ absoluta favoriträtter – köttbullar och makaroner (med ett inslag utav grönsaker såklart) (klicka på bilden).

Föräldraledig – Dag 16

Denna vecka arbetar mamma Jenny natt, så därför är hon hemma med oss om dagarna. Det är roligt.
Idag gjorde vi egentligen inte så mycket speciellt – vi gungade lite och passade sedan på att (äntligen) köpa lite nya byxor. Jenny köpte 4 par och jag köpte 4 par (det är väldigt mycket shoppande för att vara oss).

Rasmus har börjat uppskatta att spela på vår lilla synth (klicka på bilden). Hittills har en tangent lossnat och gått sönder – men det är fler som börjar sitta väldigt löst…

Föräldraledig – Dag 15

Idag har vi cyklat massor. Cykelturen avrundades med besök hos farfar Nils, där vi fick fika och smörgås.

Nu har det gått tre veckor på föräldraledigheten. Fortfarande har allting gått bra. Det har blivit mycket tid i lekparken – klicka på bilden för att se en actionbild på Rasmus i gungan.
Framsteg denna vecka är att Rasmus gåträning ger resultat. Nu behöver man bara hålla i honom i en hand när han går. Han kan dessutom stå upp utan att hålla i någonting i uppemot 10 sekunder.

Föräldraledig – Dag 14

Mycket växlande väder idag. Så vi tog det lugnt på förmiddagen och höll oss inne. Rasmus roade sig själv för det mesta.
Efter lunch och en lååång tupplur så gick vi till lekparken och var där jättelänge. I sandlådan dök det upp en annan pojke som också heter Rasmus.
I lekparken växlade vi mellan gungorna, sandlådan och rutschkanan (klicka på bilden). Det var inte lätt att fotografera Rasmus i rutschkanan, för så fort jag släppte honom för att ta ett foto, så såg han till att börja kana ner. Så då fick jag kasta mig efter honom… Nåja, jag lyckades ta några bilder i alla fall.

Föräldraledig – Dag 13

Idag var det fantastiskt fint väder, så vi passade på att vara lääänge i lekparken på förmiddagen. Rasmus fick gå-träna riktigt länge – faktiskt så pass länge så att han blev trött och inte ville gå längre.
När Rasmus lekte i sandlådan så satt jag och solade på en bänk.

På eftermiddagen tog vi en långpromenad med barnvagnen (klicka på bilden) och passade samtidigt på att handla lite småsaker.

Egentligen skulle vi till BVC idag, men de ändrade tiden till nästa vecka istället. Så vi får vänta ett tag till med att få reda på Rasmus’ vikt och längd.

Föräldraledig – Dag 12

Idag har vi gjort en god gärning genom att ge en viss person skjuts ut till Arlanda flygplats. När vi ändå var där så passade jag och Rasmus på att åka till utkiksplatsen och titta på när flygplanen lyfte och landade. På utkiksplatsen har man full uppsikt över bana 3, som kan ta de allra största flygplanen. (klicka på bilden)

Sedan har vi haft fullt upp genom att cykla till Bauhaus och handla förnödenheter, samt spendera en stund i lekparken. Sedan har det blivit hemmasnickrande i bästa Martin Timell anda – jag har skruvat fast bokhyllorna, så att de inte riskerar falla när Rasmus börjar klättra i dem.

Föräldraledig – Dag 11

Idag gjorde jag bort mig lite grann… Jag kunde inte komma på något speciellt att göra med Rasmus idag – så vi gick ut och gungade samt lekte i sandlådan (klicka på bilden för att se Rasmus’ skugga då han leker i sandlådan). När vi senare på eftermiddagen gick och handlade så gick vi förbi en anslagstavla. Då(!) fick jag se planchen som påminnde mig om att det var just idag som simhallen har “öppet hus”. Det innebär alltså att man får gå gratis och bada och simma. Det var ju detta jag egentligen hade planerat att Rasmus och jag skulle göra idag, men jag glömde alldeles bort det.
Nåja, vi får väl gå dit en annan dag istället – och då betala för oss…

Priset för att bada i Jakobsbergs Simhall är 45 kronor för en vuxen. Detta känns ju egentligen ganska dyrt om jag ska gå och bada med Rasmus. För jag kan ju inte bada på någon mer avancerad nivå än vad han kan göra – jag måste alltså förnöja mig med att plaska runt i poolen som är 10 cm djup. Klart inte prisvärt.

Ikväll kan man se Jenny och mig på TV4. Det är Robert Well’s “Rhapsody In Rock” som spelades in på Vaxholm’s Kastell 3:e augusti tidigare i år. Jenny bjöd mig på detta evenemang i födelsedagspresent. Vi sitter mitt i publikhavet…