Föräldraledig – Dag 43

Ännu fler lådor som ska packas ner… Tar de aldrig slut!? Klicka på bilden för att se Rasmus fylla en flyttlåda.

Dagens överlägset största projekt blev att måla om hallen. Det tog lång tid – men resultatet blev faktiskt riktigt bra.

Nu är lägenheten nästan redo för fotografering, och senare visning. Vi har alla tre gjort ett strålande, men slitsamt, arbete. Hoppas bara att vi har ork kvar att packa upp då vi har anlänt på vår nya adress.

Föräldraledig – Dag 42

Idag har vi fortsatt packa ner i lådor, samt städat en hel del.
Rasmus hjälper till på sitt sätt – klossar och leksaker skickas ner i lådor… Förresten är det inte alltid bara lådor han lägger sina leksaker i – ibland blir det papperskorgen. Undrar om vi kommer hitta alla hans klossar och lego när vi packar upp på vår nya adress(?).
Klicka på bilden för att se Rasmus “djupdyka” i en utav mamma Jenny’s mer avancerade facklitteraturer. (jag fattade inte ens titeln – undrar hur mycket Rasmus förstod?)

Dagens funderingar:

  • Varför tillverkar man inte kaviartuber som ser ut som en fisk? Då man klämmer på tuben kommer kaviaren ut i “buken”.
  • Man skulle tillverka ett väldigt rött och väldigt sött godis. Det skulle man döpa till “Blodsocker”. En garanterad succé i Halloween-tider.

Föräldraledig – Dag 41

Huvudtema för dagen har varit att packa ner halva bohaget i flyttlådor och köra iväg dem. Det är så mycket “skräp” som är i vägen för en ordentlig visning – det försvårar en eventuell köpares undersökningsplikt.
Ja – min lägenhet ska säljas(!). Detta till förmån för en villa som vi precis har skrivit kontrakt på.

Det är detta lilla projekt som tog rätt mycket utav Rasmus’ och min tid i slutet utav förra veckan. Nu kommer det väl tyvärr bli en liten period då Rasmus får lite mindre uppmärksamhet – eftersom lägenheten behöver göras i ordning för försäljning.
Klicka på bilden för att se första flyttlasset.

Föräldraledig – Dag 40

Idag har det varit många praktiska och administrativa saker som har behövt utföras. Rasmus och jag har därför inte hunnit vara utomhus någonting (första gången faktiskt, sedan jag påbörjade min föräldraledighet). Men farfar Nils kom i alla fall på besök under eftermiddagen – så Rasmus fick trots allt lite omväxling och underhållning.
Farfar Nils stannade även kvar på middag, och till denna anslöt också mormor Gunilla. Och varför denna uppståndelse och uppmärksamhet undrar du… Jo, idag är det ju Rasmus-dagen. Rasmus har namnsdag.

Grattis på namnsdagen Rasmus!

Hur mycket namnsdag man än har, så behöver man fortfarande ta igen sig lite och ladda batterierna på nytt. Klicka på bilden för att se Rasmus sova ikapp med nallen…

Föräldraledig – Dag 39

Idag var vi på Barnavårdscentralen (BVC) och vägde samt mätte Rasmus. Facit denna gång blev 11.890 gram och 81 centimeter. Förutom detta så var det dags för vaccinering – spruta i låret alltså(!). Rasmus gnydde och protesterade lite medan sprutan var instucken, men så snart Syster Katarina tog bort sprutan så blev Rasmus glad och nöjd igen. Ingen större fara på taket alltså. Att vaccinera sig är nog trots allt ett nödvändigt ont.
På BVC fick vi dessutom en broschyr om vad man ska äta som ettåring. Rasmus börjar ju bli en stor pojke nu – och börjar kunna äta som stora pojkar. 🙂

Efter BVC gick vi på en riktig långpromenad. Nästan två timmar var vi ute, trots att det var ganska kallt, fuktigt och dimmigt. Promenaden avslutades med ett besök i Jakobsberg Centrum för att shoppa lite förnödenheter. Eftermiddagen spenderade vi genom att hänge oss åt tupplur, mellanmål (klicka på bilden för att se Rasmus med lust och passion kasta sig över ett äpple) samt lekande.

Föräldraledig – Dag 38

Idag har vi fortsatt vår exkursion i Rasmus leksaker som han fick på sitt födelsedagskalas – klicka på bilden.

Men förutom det har vi fortsatt göra fint hemma. Idag gick vi till grovsopbehållaren och dumpade en massa grovsopor som vi hade hemma. Vi har även tvättat en del babysaker som Rasmus har växt ut, och lagt ner det i källaren för förvaring.

Vi har också hunnit med en hel del gåträning. Att Rasmus fortfarande gärna håller en i handen (eller fingret) är endast symboliskt – han nyttjar inte det stöd han kan få, han har så pass bra balans själv. Det dröjer nog inte länge innan “gång” är det förflyttningssätt han kommer föredra.

Föräldraledig – Dag 37

Idag har vi lekt massor (jag menar massor) med lego (klicka på bilden). Jag har byggt höga torn – som Rasmus med ett elakt leénde raserat så våldsamt som möjligt. Skoj har det varit.

På eftermiddagen gick Rasmus och jag på visning, och tittade på ett hus. Det var ett hus som Rasmus och mamma Jenny tittade på i söndags, men som jag inte kunde närvara på. Mäklaren var så snäll så att hon ordnade en extra visning för oss. Nåja, vi får väl se om vi blir husägare en vacker dag.

Efter att vi hämtat Jenny på tågstationen då hon kom hem från jobbet, så åkte vi till Willys och handlade. Usch, det är en syssla som ingen utav oss uppskattar… Men det måste ju göras ändå…

Föräldraledig – Dag 36

Idag har vi (som vanligt) haft fullt upp. På förmiddagen tog vi en rejäl promenad med barnvagnen, vilken vi avslutade med en ordentlig omgång i gungorna. Klicka på bilden för att se Rasmus experimentera med nya gungtekniker.

Efter köttbullar och makaroner till lunch, samt tupplur, så cyklade vi till Barkarby (Outlet-området) för att köpa nya kolsyrepatroner till SodaStream-maskinen. Men det var svett slösat till ingen nytta, för det hade tydligen varit problem med leveranserna, så vi fick inga nya kolsyrepatroner. Surt sa räven… Det var bara att cykla hem igen…

Mitt i allt dett hann vi dessutom städa lite i köket. Vi rensade igenom hela skafferiet – vi slängde och sorterade allt möjligt ätbart skräp som fanns där. Detta var dagens goda gärning…

Föräldraledig – Dag 35

Dagens stora projekt var att äta lunch med farmor Inga-Britt.
Vi åt på restaurang Roma i Jakobsberg Centrum. Mycket gott, och en mycket bra lokal – gott om plats, även för barnvagnen.
Rasmus åt en hel halv barnpizza – och nog hade han kunnat äta ännu mer om vi inte hade stoppat honom. Rasmus tyckte hur som helst väldigt mycket om maten.
På eftermiddagen tog vi den sedvanilga tuppluren – och efter det så lekte vi med Rasmus’ leksaker.
Till slut blev det dags för mamma Jenny att komma hem – och eftersom vi inte vill bryta denna veckas trend, så tog vi en promenad till centrum och mötte henne vid tåget.

Klicka på bilden för att se Rasmus i sina nya vantar. De sitter på ordentligt i alla fall… 🙂

Föräldraledig – Dag 34

Idag har varit en riktigt aktiv dag.
Efter att ha vaknat, ätit frukost samt gjort morgonbestyr (Rasmus har ju nio tänder att borsta nu – så det tar bara längre och längre tid) så hämtade vi farfar Nils och åkte till polisen. Väl där så hämtade farfar och jag ut våra nya pass som vi behöver på resan till New York. Sedan blev det lunch och fika hemma hos farfar. Lunchen bestod utav en fantastisk korvstroganof.
Efter tuppluren på eftermiddagen så lekte Rasmus och jag i lekparken. Det var lite väl kallt, så Rasmus tröttnade efter en stunds gungning samt gåträning. Nåja, vi gick hem och lekte med alla Rasmus’ leksaker istället.
Till middag lagade jag ihop en makalös, fantastisk, härlig kreation bestående utav kassler varvad med ananasskivor och ost gratinerad i ugnen – serverad med ris. Det var rena drömmen och Rasmus och jag åt tills vi storknade (man får passa på att frossa i kött när inte Jenny är hemma 😆 ). Efter detta “jäste” vi en lång stund farmför tv:n tills det var dags att ta bilen och hämta mamma Jenny på jobbet – stackars Jenny har ju jobbat hela dagen samt i princip hela kvällen.

På dagens bild kan du se Rasmus’ nya skor, som vi handlade i måndags. Han har redan hunnit nöta ut dem en hel del – vi hinner promenera ganska mycket varje dag…