Föräldraledig – Dag 65

Vi fortsätter packa ner vårt bohag i flyttlådor. Det går faktiskt ganska bra. Jag räknar med att vi hinner packa ordentligt innan det stora flyttlasset går…

Rasmus är mer förkyld nu, och så har han feber. Men han är ändå vid ganska gott mod och han missar inte en chans att springa runt och jonglera (klicka på bilden).

På morgonen var Rasmus och jag hos Folktandvården för att lyssna på information till ettåringar. Det var detta som vi egentligen skulle ha deltagit på för två veckor sedan, men som vi missade på grund utav så kallad försovning. Men idag gick det som sagt bättre. Tyvärr var inte informationen särskilt givande. Damen som höll föredraget lämnade väldigt mycket utrymme för misstolkningar samt missförstånd. Det hade varit bättre om de hade skickat ut en broschyr istället.

Föräldraledig – Dag 64

En ganska lugn och stillsam dag. Rasmus börjar bli lite förkyld, så vi tar det alltså ganska lugnt.

Dock passade vi på att åka och handla lite julklappar! 😀  Vart någonstans, och till vem/vilka, säger jag inte – men även om själva handlandet inte tog så väldigt lång tid så tog hela processen ofantligt lång tid. För på vägen hem, när vi bara var några hundra meter hemifrån, så blev det tvärstopp på Viksjöleden i båda riktningarna. Det var en ganska ordentlig trafikolycka, som krävde ganska stora insatser utav ambulans, brandkår, polis och bärgare. Den ena bilen var helt mosad till oigenkännlighet… Tur att vi inte körde där bara ett par minuter innan(!). Hur som helst blev vi stillasittande nästan en timme innan vi äntligen fick komma hem.

Väl hemma så tog sjuklingen Rasmus igen sig lite i soffan. Klicka på bilden.

Föräldraledig – Dag 63

Idag sålde jag min lägenhet! Det vill säga, jag skrev kontrakt med köparna idag. Nu ska man kanske inte ropa “hej” för tidigt, eftersom det återstår för köparna att betala handpenning senast på tisdag samt bli godkända som medlemmar i bostadsrättföreningen. Men det finns ju egentligen ingen anledning att tro att det skulle bli problem med någon utav dessa punkter.
Så nu är äntligen denna del utav flyttbestyren avklarad…

Under tiden jag var hos fastighetsmäklaren för att skriva kontrakt så var Rasmus hos farfar Nils (och Tascha). Det var nog roligare för Rasmus, än att sitta tyst och stilla på ett dammigt kontor. Och i vanlig ordning kunde Rasmus och Tascha utbyta ömhetsbetygelser med varandra (klicka på bilden).
Även idag blev vi bjudna på lunch och fika.

Nu kan vi alltså på allvar börja packa ner lägenheten i lådor, så att själva flytten blir snabb och smidig.

Föräldraledig – Dag 62

Idag passade Rasmus och jag på att vara utomhus en hel del. Vi började med att ta en promenad upp till Viksjö Centrum på förmiddagen. På Ica Viksö köpte vi en stoooor påse clementiner, som endast kostade 10 kronor per kilo. Vi handlade lite annat smått och gott också, såklart.

Eftersom vi ändå var i Viksjö så gjorde vi ett oplanerat besök hos farfar Nils, där vi även blev bjudna på lunch. Hos farfar var även Tascha, vilken Rasmus tycker mycket om att leka med (särskilt svansen). Klicka på bilden för att se de två tävla i skönhet. Vi stannade kvar och fikade en bra stund innan det blev dags för en promenad hem.

Sena eftermiddagen samt kvällen ägnade vi åt stilla lekar inomhus. Dagens dos utav frisk luft var redan fylld till bredden…

Föräldraledig – Dag 61

Idag var det premiär!
Idag gick Rasmus och jag för första gången till Öppna Förskolan (kommunens regi). Under två timmar och fyrtiofem minuter (vi kom när de öppnade, och gick när de stängde) fick Rasmus (och jag) leka, springa runt, sjunga, dansa och mysa. Rasmus var lite blyg i början – men det tog inte lång stund innan han sprang runt och prövade alla leksaker.
Rasmus är inte så van att umgås med andra barn så det här är en viktig övning i hans utveckling. Det gick ganska bra, och det blev inte allt för många konflikter med andra barn. Det spelar ingen roll vilken leksak det är, eller hur många tusen andra leksaker det finns… Är det ett barn som leker med en leksak, vilken som helst, så ska alla andra barn leka med precis samma leksak.
Efter att vi varit på Öppna Förskolan så somnade Rasmus omedelbart. Det var så mycket spring och nya intryck, så han behövde verkligen ladda om batterierna.

Klicka på bilden för att se Rasmus välja ännu en leksak på Öppna Förskolan. Rasmus var så upptagen med att leka, så han hade inte tid att posera ordentligt för en bild – så denna bild är “tagen i flykten”.

Föräldraledig – Dag 60

Rasmus är bara för rolig.
Nu börjar han bli ganska bra på att härma ljud. Om man säger ett ord, så kan han försöka ljuda ordet så gott han kan. Han lyckas oftast inte säga ordet, men han gör ett ljud som påminner om ordet han försöker härma.
Idag tog jag upp marsvinen ur deras bur för att klippa klorna på dem. De tycker utav någon anledning inte om denna övning (trots att jag till perfektion har övat i denna sysselsättning) så de piper ganska mycket medans man klipper klorna. De sitter dock still utan att bitas under hela övningen – så det är inte någon särskilt lång stund som de behöver finna sig i sitt missnöje. Men idag när de pep ut sin bestörtning så var Rasmus inte sen att härma deras läten. Så Rasmus satte igån att “pipa” på ett sätt som var slående likt de läten som våra marsvin utstötte. Synd att jag inte hade möjlighet att spela in Rasmus’ “pipande” – för det var en imitation värdig Bosse Parnevik.

På kvällen besökte vi familjen Forsberg för lite mat, dryck och trevlig konversation. Under kvällen fick Rasmus tillfälle att träna på sina jongleringskonster. Klicka på bilden för att se Rasmus ladda inför en två-bollars jonglering.

Föräldraledig – Dag 59

Ännu en dag i telefonen. Jag har pratat massor med banker och försäkringsbolag. Men nu börjar det i alla fall närma sig – jag tror att vi i princip har valt bank och försäkringsbolag för det nya huset. Men vi ska låta konkurenterna lägga sitt sista bud – vem vet, kanske de kan övertala oss till att välja dem?

Rasmus håller som vanligt humöret uppe. Han leker på som vanligt och han stortrivs och mår bra. Troligen fattar han inte ett dugg utav att vi är på väg att flytta. Klicka på bilden för att se Rasmus äta en banan på ett lagom avslappnat sätt.

Föräldraledig – Dag 58

Ännu en hård dags slit framför datorn och i telefonen. Prioritet just nu är att finna ett bra bolån samt en bra VillaHem-försäkring. Alla tips tas tacksamt emot.
Ja det tar ganska mycket tid (och energi) att skaffa information via Internet samt att fråga och förhandla med bänktjänstemän och/eller försäkringstjänstemän. It’s a dirty job – but someone’s got to do it!

Men Rasmus försummas inte. Idag besökte vi farfar Nils och fikade samt tittade på bilder från New York resan. Vi hann även med att svänga förbi kusin Joakim och hälsa på (kusin Jennifer var tyvärr inte hemma just då).

Som jag har sagt så många gånger förr så är Rasmus duktig på att underhålla sig själv. Ibland kan han till och med sitta och “prata” för sig själv då han är djupt koncentrerad på någon lek eller leksak. Klicka på bilden för att se när Rasmus “läser” en utav sina många böcker.

Föräldraledig – Dag 57

Idag har det varit grått, mulet och regningt precis hela dagen. Det har inte känts nåt vidare kul att gå ut.
Därför har vi stannat inomhus nästan hela dagen. Jag har passat på att städa lite inför visningen utav lägenheten på söndag och måndag – och Rasmus har mycket förnöjt lekt sig igenom större delen utav leksakslådan.
Bristen på frisk luft tog vi igen på eftermiddagen och kvällen genom att vi följde med Jenny till stallet och klappade på hästen.

Som jag skrev i bloggen förra veckan så har Rasmus nu fått 12 tänder. Klicka på bilden för att se vilka tänder han har fått, samt i vilken ordning de har kommit. Det är som sagt bara åtta mjölktänder kvar att hålla utkik efter…

Föräldraledig – Dag 56

Rasmus har nu fått en ny tid till tandläkaren för informationsträff till 1-åringar. Skönt – då var det kanske inte “hela världen” att vi försov oss i fredags…

Idag har Nalle (Rasmus favoritmjukisdjur för stunden) fått sig ett bad i toaletten. Rasmus har upptäckt att det kan vara ganska spännande i badrummet och att man kan stoppa saker i toaletten. Skönt att han inte har lärt sig att spola ännu.

Rasmus hår blir bara längre och längre. Nu börjar det dessutom bli ganska bångstyrigt – framför allt i nacken (klicka på bilden).
Jag tycker det är dags att ta fram trimmen och klippa kort (så man inte behlver klippa igen på ett tag), men Jenny tycker det är fint med det långa håret så hon vill bara klippa lite i ändarna. Det kommer nog bli som Jenny vill. Jag får väl lägga upp en ny bild så snart vi har vågat oss på att klippa Rasmus.