Föräldraledig – Dag 75

Idag känns det som att större delen utav dagen har gått åt till att vara på banken samt hos fastighetsmäklaren. Och så har det nog varit också…

Idag blev vi husägare (eller egentligen är det ju banken som äger huset – men man kan ju låtsas i alla fall)! De sista detaljerna hos mäklaren drog ut lite på tiden för att det blev lite strul med en detalj. Men efter lite ansträngningar så löste sig det också.
Imorgon går det stora flyttlasset. Sedan är det slut på den varma innetemperaturen och de långa varmvattenduscharna – nu ska det snålas in på el, värme och vatten. 😆

Klicka på bilden för att se Rasmus gunga i gungorna en vinterdag i december.

Föräldraledig – Dag 74

Klicka på bilden för att se Rasmus leka med sin allra största Nallebjörn. Visst kan man se kärleken och värmen mellan de två.
Även idag har vi spenderat mycket tid med att leka med Rasmus leksaker. Men vi har också passat på att åka förbi farfar Nils för att fika, fixa en sak på datorn samt få en liten gåva (hemligt).

Att det var Lucia idag gick oss ganska obemärkt förbi. Luciasändningen på TV var så tidigt, så vi var flera timmar från att hinna vakna. Men vi tittade en stund på reprisen på eftermiddagen. Rasmus var ganska fascinerad över det hela… Undrar om det var den sköna sången eller om det var Lucia med tärnorna som lade beslag på hans uppmärksamhet?

Idag var sista dagen då vi äger två bostäder i Järfälla. Om allt går som det ska imorgon (fredag) så får vi nycklarna till det nya huset. Den gamla lägenheten på Månadsvägen har vi kvar till 7:e januari. Man kanske kan ha den som övernattningslägenhet… 😀

Föräldraledig – Dag 73

Inga speciella nyheter idag.
På förmiddagen var Rasmus och jag ute och shoppade i lite olika affärer. Rasmus tycker ju om att titta på alla saker och människor som är överallt.
På eftermiddagen var vi inomhus och lekte.

En utav Rasmus’ senare framsteg är att han ganska skickligt kan ta sig ner ifrån sängar och soffor m.m. Han har kunnat göra det ett tag nu, men jag vet inte exakt vilket datum man ska säga att han lärde sig det.
Men, man kan inte alltid lita på att han tar sig ner med full gracilitet. Ibland får han lite obalans och landar betydligt hårdare än avsett i golvet.

Klicka på bilden för att se Rasmus borsta tänderna. Ett steg i våra morgonbestyr…

Föräldraledig – Dag 72

Idag började Rasmus och jag dagen med att leka lite inomhus. Efter lunch åkte vi till farfar Nils och fikade samt hjälpte honom med några småsaker på datorn. Självklart passade Rasmus och Tascha på att leka med varandra i vanlig ordning (klicka på bilden).
Efter besöket hos farfar så var Rasmus alldeles slut, så han somnade i bilen – trots att resan bara tar fem minuter. Rasmus sov så tungt (eftermiddagstuppluren) så han vaknade aldrig då jag lyfte honom ur bilen, bar in honom i lägenheten, lättade på ytterkläderna samt lade honom i hans säng. Sedan sov Rasmus vidare tills det var dags att möta mamma Jenny vid tåget då hon kom hem från jobbet.

En ganska fullmatad, aktiv och rolig dag med andra ord… 🙂

Föräldraledig – Dag 71

Idag har jag försökt fokusera nästan helt på Rasmus. Det vill säga: inget nerpackande i flyttkartonger, inga telefonsamtal till banker och försäkringsbolag, etc. Jag har bara lekt med Rasmus och gjort saker som är bra för honom.
Dels var vi utomhus på promenad både före och efter lunch – klicka på bilden för att se Rasmus komma hem i sin overall. Dessutom har vi lekt massor med Rasmus leksaker. Tyvärr är Rasmus inte tillräckligt frisk ännu så att vi kan gå på Öppna Förskolan igen. Men han är nästan helt frisk nu – bara lite hosta som inte riktigt vill ge med sig…

När det gäller flytten så är allt som vi inte använder precis dagligen nerpackat (förutom kyl- och frysvaror som vi utav naturliga orsaker låter ligga kvar i kyl respektive frys). Så fredag kväll ska vi bara packa ner de sista sakerna i ett par lådor – det borde gå ganska snabbt och smidigt…

Föräldraledig – Dag 70

Idag träffade Rasmus och jag farmor Inga-Britt över en lunch. Det var trevligt och gott.
Efter lunchen körde jag Rasmus till mormor Gunilla, där Rasmus fick stanna kvar och leka i några timmar. Under tiden åkte jag hem och började bearbeta källarförrådet(!). Jag bar upp så mycket bråte från källaren, och samlade det bland de övriga flyttkartongerna. Nästan hela källaren hann jag med, så inför själva flytten ska källaren redan vara tom och genomgången. Det blev i alla fall en himla massa motion att springa upp och ner för källartrappan bärandes på tungar lådor och saker.

Rasmus är ju alltid beredd att hjälpa till. Klicka på bilden för att se honom vänta på att få nästa arbetsuppgift att hjälpa till med. Detta brukar i princip bara fungera om man ber honom stoppa någon utav sina klossar i en slumpvald flyttkartong eller i toaletten… 😀

Föräldraledig – Dag 69

Ännu en lugn dag i hemmet. Vädret har ju varit riktigt, riktigt dåligt hela veckan. Bara grått och regnigt. Klicka på bilden för att se en totalt utslagen Rasmus som har somnat i soffan. Han behöver verkligen sin vila just nu tills han är fullt frisk igen.

Annars så fortsätter vi packa ner så mycket som möjligt i flyttkartonger. Nu börjar flytten närma sig…

Föräldraledig – Dag 68

Idag bjöd vi farfar Nils på lunch. Jag hade lagat till en fantastisk ugnsstekt kassler varvad med ost och ananasskivor. Mums.
Men om du klickar på bilden så är den inte tagen vid lunchen. Detta är istället från middagen då Rasmus äter en het böngryta. Som du märker så är det ett tag kvar innan Rasmus till fullo behärskar det där med att använda bestick på ett adekvat sätt.

Rasmus har numera ingen feber, men han har börjat hosta (en slemmig variant) istället. Men i övrigt är han faktiskt ganska pigg och kry.

Föräldraledig – Dag 67

Jenny och jag har i alla fall klarat oss från att bli smittade utav Rasmus. Så den här förkylningen får han allt bära själv. Febern har i alla fall gett med sig nu…

Eftersom Rasmus är sjuk så behöver han vila lite extra. Klicka på bilden för att se Rasmus helt utslagen vid sin eftermiddagstupplur. I det här läget finns det ingenting som väcker honom…

Föräldraledig – Dag 66

Rasmus är fortfarande sjuk. Feber och snuva. Så vi fortsätter ta det lugnt och mest vara inomhus.
Vi fortsätter packa ner lägenheten i flyttlådor. Känns ganska bra att vara ute i god tid med allt…

Klicka på bilden för att se hur Rasmus äter ris. Ganska jobbigt att torka bort allt ris från bord, golv, barnstol, väggar och Rasmus själv. Det sprider sig över hela lägenheten. Jag antar att alla småbarnsföräldrar vet vad jag talar om…