Föräldraledig – Dag 125

En dag i stressens samt nöjets tecken.
På förmiddagen var jag tvungen att åka till kontoret för att vara med på ett möte. Under tiden fick Rasmus vara hos farfar Nils.
På vägen tillbaks från kontoret handlade jag med lite pizza, kebab samt pastasallad som vi alla tre (Rasmus, farfar och jag) kalasade på till lunch.
Sedan kom mamma Jenny hem från jobbet och då fick hon ta över ansvaret för Rasmus. För då var nämligen jag tvungen att åka iväg för att genomföra en svensexa. Hur det gick för Jenny och Rasmus på egen hand får ni fråga dem om… Hur det gick på svensexan är information reserverad endast för deltagarna… 😆

Dagens bild är från när Rasmus hälsar på hästen Hangar i stallet.

Föräldraledig – Dag 124

Denna torsdag underhöll Rasmus och jag oss själva mycket genom att vara ute och shoppa i affärer. Det blev inte så mycket inhandlat – men nu har vi kontrollerat utbudet och prisjämfört.

Men efter för mycket shoppande så kan man bli ganska trött. Klicka på bilden för att se en riktigt trött Rasmus ta en tupplur i sin vagn.

Föräldraledig – Dag 123

Idag var vi för sista gången på Öppna Förskolan. I kommunens Öppna Förskola får man inte gå på om man är inskriven på en förskola. Rasmus hade jätteroligt idag, och han lekte till och med lite med några andra barn. Vi har haft mycket skoj på Öppna Förskolan – så det är en tid vi minns tillbaks på med glädje.

Efter Öppna Förskolan åkte vi till mormor Gunilla, där vi bjöds på lunch och fika. Det var naturligtvis mycket trevligt.

Ja, dagarna går snabbt – så mycket mer hann vi inte med idag. Men lite “bus” hinner man alltid klämma in. Klicka på bilden för att se Rasmus utföra riktigt akrobatiska konster.

Föräldraledig – Dag 122

Ve och fasa! Den ena utav de två pärlhyacinterna, som vi planterade i trädgården igår, har kapats vid rötterna. Den är helt jämnad med marken. Tyvärr är det inte bättre än så att en hare har tagit sig ett riktigt skrovmål under natten. Trist. 😥  Risken är väl att den andra pärlhyacinten försvinner i natt…

Annars har Rasmus och jag tagit det ganska lugnt idag, mest varit hemma och pulat lite.
På eftermiddagen gick vi tillsammans med mamma Jenny och hälsade på hos den förskoleavdelning som Rasmus ska börja på måndag. Det ser väldigt bra och trevligt ut. En intressant detalj är att en utav Rasmus’ förskolepedagoger hade moster Emma som förskolebarn då hon var liten. Förskolepedagogen kom mycket väl ihåg Emma…
Efter förskolebesöket så handlade vi lite grann – det skulle komma lite gäster på kvällen. Klicka på bilden för att se Jennifer utföra högläsning för en mycket imponerad Rasmus.

Föräldraledig – Dag 121

Ännu en väldigt aktiv dag.
På förmiddagen planterade vi de lökar (bl.a. pärlhyacint och påskliljor) som vi fick i inflyttningspresent från farmor Inga-Britt. Vi planterade dem på framsidan så att man ser dem var gång man går in eller ut. Mycket trevligt.
På eftermiddagen gick vi till Öppna Förskolan och lekte så mycket vi bara orkade.
Efter detta var Rasmus så slut så han somnade stenhårt i vagnen. På promenaden hem så gick vi förbi förskolan som Rasmus ska börja på måndag, och tittade hur det såg ut på gården. Det såg mycket bra ut.

Förreseten så har jag inte berättat om den väsentliga datan från vårt besök på BVC i torsdags. Rasmus mättes till 84 cm lång, och vägdes in på 13100 gram.

Klicka på bilden för att se hur det kan se ut när Rasmus sover tupplur. Nalle och Puh är hans absoluta favoriter – han har svårt att sova utan deras sällskap…

Föräldraledig – Dag 120

Idag skyndade jag och Rasmus oss upp tidigt på morgonen för att gå till Öppna Förskolan. Idag hade Rasmus som vanligt vansinnigt roligt på Öppna Förskolan. Det är roligt och intressant att se hur han mer och mer utvecklar en slags social förmåga då han upptäcker att man kan kommunicera med andra barn och föräldrar.

På vägen hem från Öppna Förskolan så “sprang vi på” farmor Inga-Britt i Jakobsberg Centrum. Och innan vi nått ända hem så hann vi utföra en god gärning genom att hjälpa grannen Niclas att bära in ett badkar till nedre badrummet.
Nja, vid badkarsbärandet hade Rasmus redan somnat efter alla intryck från Öppna Förskolan. Så eftersom Rasmus var sovande då vi kom hem, så beslutade jag att han fick sova färdigt sin “eftermiddagslur” före lunch – ingen idé att väcka “den björn (Rasmus) som sover”… Så det blev en sen lunch när Rasmus väl vaknade.

Eftersom vi redan hunnit göra så mycket under denna fredag, så tyckte vi att vi kunde fortsätta det höga tempot. Därför följde vi med mamma Jenny till stallet och klappade på hästen Hangar på eftermiddagen/kvällen. Det var mysigt.

På fredagskvällen tog vi tag i det som vi har pratat om så länge. Att klippa Rasmus “på riktigt” för första gången. Hans hår började bli lite väl långt. Tidigare har vi endast vid ett tillfälle trimmat lite i nacken.
Men nu slet vi fram stora hårtrimmern och gav Rasmus en rejäl omgång. Resultatet blev riktigt lyckat, som du kan se på “före”, “under” samt “efter” bilderna (klicka på valfri bild).

Föräldraledig – Dag 119

Idag var det ännu en fullmatad dag.
Först ägnade Rasmus och jag en lång stund åt att förbereda kvällens middagsbjudning – vi hackade grönsaker tills golv, väggar och tak var alldeles kletiga. Vi skulle bjuda några goda vänner på Taco-middag på kvällen…
På eftermiddagen promenerade vi till Barnavårdcentralen (BVC), för Rasmus skulle på 18-månaders kontroll (jo, jag vet att Rasmus bara är drygt 16 månader) samt få vaccination (spruta!). Rasmus klarade 18-månaders kontrollen alldeles utmärkt, och sprutan tog han som en man. Han gnydde lite vid själva sticket, men sedan var det snabbt glömt. Istället visade han stolt upp det fina plåstret.
Efter besöket på BVC, så promenerade vi till pendeltågstationen och mötte mamma Jenny som kom hem från jobbet.

Ja, på kvällen hade vi som sagt besök utav några goda vänner. Middagen var fantastiskt god och vi hade alla väldigt trevligt. Rasmus hade superkul och missade inte en chans att ge, eller ta emot, en kram till/från Antonia – klicka på bilden.

Föräldraledig – Dag 118

Friska och krya så gick Rasmus och jag upp tidigt i morse. Efter frukost och morgonbestyr så begav vi oss på en promenad till Öppna Förskolan. Väl där så var det full ös med lekande. Rasmus känner sig numera väldigt hemma där, och han leker friskt med alla leksaker. Klicka på bilden för att se Rasmus botanisera i Öppna Förskolans bibliotek.

Efter Öppna Förskolan gick vi till Jakobsberg Centrum, där vi mötte farmor Inga-Britt och åt lunch. Trevligt och gott så klart. Rasmus fick en liten present också – jättefina fingervantar att ha till våren då det börjar bli lite, lite varmare.

Efter denna fullmatade förmiddag och lunch, så var det dags att promenera hem och ta en rejäl eftermiddagstupplur. Det behövdes.

Nu skulle man kunna tro att dagens rapportering slutar här – men vi begav oss ut igen efter tuppluren. Nu begav vi oss till Jakobsberg Centrum igen – denna gång för att hämta ut ett paket som kommit med posten. Sedan fortsatte vi till Bauhaus där vi köpte lite nyttiga villa-saker. Och efter att ha promenerat hem igen så sätter vi punkt för denna dags rapportering.

Föräldraledig – Dag 117

Idag mår jag mycket bättre – men jag är inte helt “fit for fight”. Detta verkar vara en snabb och mild form utav magsjuka, så imorgon är jag nog helt frisk och återställd igen.

Men Rasmus och jag har för säkerhets skull stannat inomhus och tagit det lugnt idag. Rasmus har varit lite mer rastlös, men det kan man ju förstå efter två dagar instängd inomhus. Som tur var åkte vi och handlade på kvällen då mamma Jenny kom hem, då fick Rasmus komma ut och röra på sig en liten stund i alla fall.

Klicka på bilden för att se Rasmus komma hem ifrån handlandet iförd sin fina overall.

Föräldraledig – Dag 116

Idag har jag varit ordentligt sjuk. Magsjuk. Kanske något intressant man “plockade upp” under den gågna helgen.
Följden utav detta är att jag har tvingats ligga på soffan precis hela dagen. Inte särskilt roligt för Rasmus, men han har ställt upp bra och försökt roa sig så gott han kunnat inomhus med sina leksaker.

Inte så roligt som ni förstår, men så är livet ibland. Därav finns det inte så mycket spännande att rapportera om idag.

När mamma Jenny kom hem kunde hon i alla fall fixa en fantastisk middag åt oss. Min aptit var tyvärr inte på topp, men det var Rasmus’ (klicka på bilden).