Föräldraledig Julia – Dag 5

En glad Julia i sin barnvagn

Även Pappa får vara med på bild för en gångs skull

Det är lustigt vad mycket uppmärksamhet Julia väcker på Jenny’s kurs. Det är mest en massa (andra!) tanter som själva har barn sedan tidigare. Men ändå slår deras livmödrar dubbelvolter och de får något sentimentalt och längtande i blicken. Det gullas  och kramas med Julia, och hon är ju inte sen att njuta utav uppmärksamheten.

Idag var en fullspäckad dag. Direkt efter Julia’s och mitt framträdande på Jenny’s kurs, så åkte vi till Farbror Håkan – där Rasmus redan var, tillsammans med både Farmor och Farfar, och hjälpte till med att bygga huset. Vi hann med en snabb fika innan vi var tvugna att åke hem igen. Rasmus hade haft så roligt hela tiden, så han ville då rakt inte åka hem. Men med en hel del övertalning så gick han i alla fall med på att sätta sig i bilen.

Farmor passar på att gulla med Julia

En fantastisk grillmiddag med grillad kyckling och tillbehör

Eftermiddagen ägnades åt trädgårdsskötsel. Då hittades säsongens första mördarsnigel! Egentligen borde jag ha fotograferat den som bildbevis, men Jenny övertalade mig på ett hysteriskt sätt att jag skulle döda den så skyndsamt som möjligt.
Grillen plockades fram och Farbror Håkan hälsade på och avsmakade en fantastisk grillad kyckling med tillbehör.

En enormt överlycklig Rasmus med sin Valborgsballong för 60 riksdaler

Valborgsfirande blev det på Baset i Järfälla. Det blev bara Rasmus, Håkan och jag själv som åkte dit. Julia hade nämligen bestämt sig för att ammas på heltid just denna kväll. Så flickorna fick helt enkelt stanna hemma. Det var roligt på Baset och vi träffade en hel massa bekantingar – både släkt och vänner.
Lyckligast av alla blev Rasmus när han fick en egen Blixten McQueen ballong. För 60 kronor kan man alltså köpa ett barns lycka…

Kvällen avslutades i musikens tecken då Håkan och jag satt och “jammade” på varsin gitarr. Det lät riktigt bra efter ett tag. Kanske vågar vi oss på ett framförande en vacker dag…?

Föräldraledig Julia – Dag 4

Julia somnar nästan alltid i bilen. Skönt!

Natten till idag sov (eller snarare “inte sov”) Rasmus väldigt oroligt. Han vaknade många, många gånger. Han drömde mardrömmar, sa han. På morgonen var han i alla fall som en zombie – han höll hela tiden på att somna, med pannan nertryckt i frukostmackan. Eftersom han var så trött så hade han även ont i magen. Det var riktigt synd om Rasmus denna morgon.
Eftersom Rasmus var så trött så var naturligtvis allting fel. Han skulle bäras hela tiden, och jag fick klä på honom. Lämningen på förskolan blev en katastrof, och jag fick lämna honom storgråtandes.

För att ytterligare spä på denna mardrömsmorgon, så blev det kaos på jobbet. En driftsättning som gick snett och folk som blev uppstressade. Ibland känns det som att ingenting fungerar när man är borta…
Och dessutom var himlen grå och regntung.

Nåja, Julia kom till Jenny i alla fall och kunde ammas. Situationen på jobbet löste sig efterhand genom mycket duktiga kollegor och himlen sprack upp i ett glatt solsken, När jag hämtade Rasmus så visade det sig att han hade lugnat ner sig snabbt efter att jag hade gått. Han sov lite extra länge på lunchvilan, men annars hade han haft en väldigt bra och rolig dag. De hade sprungit Mjölnarloppet, och Rasmus fick en guldmedalj i papper. Han ville inte alls gå hem när jag hämtade honom.

Dagen började inget vidare alltså, men saker och ting blev bättre efter hand. Vissa dagar är det lättare att vara förälder än andra – eller, det är inte lätt när det är svårt.

På eftermiddagen hälsade Julia och jag på hemma hos Farfar Nils – och ja… det blev fika!

Föräldraledig Julia – Dag 3

Julia med en liten solreflex

Tredje dagen på föräldraledigheten. Julia är ganska enkel att ha och göra med. Hon är glad för det mesta – och är hon inte glad så är hon trött, hungrig eller full i blöjan.

En glad Julia

Vad gör Rasmus på dagarna undrar du? Jo, han går påförskolan tisdag-torsdag, som ett s.k. 15-timmarsbarn (så mycket man får gå på förskolan när man har en förälder som är hemma på föräldraledighet). Så jag lämnar honom på förskolan innan jag åker till Jenny’s kurs, och hämtar honom senare på eftermiddagen.
I måndags spenderade Rasmus dagen med Farmor Inga-Britt, eftersom det faktiskt inte skulle vara så roligt för honom att åka till Jenny’s jobb.

Julia Dop

Nu är det dags för lilla Julia att döpas. Det blir precis samma upplägg som för Rasmus – samma präst, samma kyrka, samma fikalokal.

Så till den väsentliga informationen:
Datum: Lördagen 22:a maj 2010
Tid: 14:00
Plats: S:t Lukas Kyrka i Kallhäll, Järfälla
Dopkaffe: Efter ceremonin bjuds på dopkaffe i församlingslokalen
OSA: Senast 15:e maj 2010 till Jenny (070-435 65 85) eller Lars-Åke (076-14 00 120)

Det är ont om parkeringsplatser vid själva kyrkan (finns i anslutning till centrumet) så kom gärna i god tid.

Har just du inte fått någon inbjudan så har den säkert kommit bort på posten – hör av dig i så fall.

Mer information kommer, så besök gärna denna sida ofta.

Föräldraledig Julia – Dag 2

Julia solar på en parkbänk i Stockholm

Ännu en dag då vi besöker Jenny’s jobb och hennes kurs. Nu har vi testat alla moment, så nu går vi in i ren rutin. Iväntan på lunchrasten så går Julia och jag och handlar lunch. Idag precis som igår blev det Sushi.

För att fördriva tiden så passade vi på att utnyttja det varma och vackra vädret maximalt genom att ta en liten pasu i en lummig park. Julia är väldigt närvarande i allt hon gör, och det är väldigt lätt att få kontakt med henne.

Maskrosens fula tryne...

Tyvärr har maskrosorna redan börjat visa sina fula ansikten. Usch!

Föräldraledig Julia – Dag 1

Mor och dotter lika lyckliga vid återseendet

Smygpremiär på min föräldraledighet med Julia!

Egentligen är det inte dags ännu, mest eftersom Julia fortfarande ammas, men Jenny har sista blocket i en pågående utbildning i jobbet. Så jag föräldraledig två veckor för att  ta hand om barnen.
Eller “ledig” och “ledig”… Egentligen är jag helt uppbunden eftersom jag måste gå upp tiiidigt för att kunna åka till Jenny så att Julia kan ammas på förmiddagsrasten. Sedan får vi hålla oss i området så att Julia åter igen kan ammas under lunchrasten. Sen får jag åka hem för att försöka mata Julia med flaska på eftermiddagen. Fullt upp alltså – och inte kan jag fritt välja vad vi ska göra. Nåja, klart man får ställa upp för Jenny och Julia.

Lite fundersam kring vart hon har hamnat egentligen...

Allt fungerade bra idag. Titta på bilderna för att se hur glada både mor och dotter blev vid återseendet i utbildningslokalen.

Rasmus som Superhjälte?

Kvällen blev lite onödigt spännande då Rasmus stoppade upp en liten bit gurka lååångt upp i näsan. Vi fick ut gurkbiten i alla fall. Tur att han faktiskt berätta om sitt tilltag för oss, trots att han visste att han gjort något han inte fick.
Ja, det är faktiskt Rasmus som spexar till det lite på bilden. Vet inte om han är utklädd till någon slags Superhjälte eller något…

Nystart på Kärnfamiljen.se

Det har ju gått lite si så där med att uppdatera Kärnfamiljen.se på senare tid. Mest har det handlat om att det inte blir lika mycket tid över när man är småbarnsförälder, men även jobbet har krävt mycket tid och energi sedan jag påbörjade min nuvarande anställning.

Nu är i alla fall plattformen/tekniken utbytt. I samband med detta är även designen ändrad något. Med den nya tekniken hoppas jag att det ska vara enklare och smidigare att uppdatera Kärnfamiljen.se framöver. Nåja, vi får väl se hur det går…
Kom gärna med tips, idéer och kommentarer kring hur Kärnfamiljen.se kan utvecklas och bli bättre!

Först ut blir lite bloggande från min smygpremiär utav pappaledighet för Julia, samt Julia’s dop…