Julia’s Dop

Tack alla som var med och visade att Julia redan vid denna späda ålder har så många vänner och bekanta som bryr sig om henne.

Det fina vädret, och semifinal i Ishockey VM, till trots så deltog ungefär 60 personer i Julia’s dop. Samma kyrka, samma präst, samma gäster och samma upplägg – självklart kunde det inte bli annat än lyckat.

Julia tackar så mycket för alla fantastiska presenter hon fick.

Här följer några bilder från Julia’s stora dag (ett speciellt tack till Sabina för förtjänstfullt fotograferande):

Fadder Tobbe bär Julia under dopceremonin

Rasmus hjälper förtjänstfullt till att hälla upp dopvattnet

Prästen Håkan döper Julia, som är mycket intresserad utav vattnet

Prästen Håkan håller upp Julia och visar henne för församlingen

Familjen, med Fadder Tobbe, uppställda för fotografering

Julia omges omedelbart utav två beundrarinnor - Joanna och Jennifer

Till slut kom även Fadder Emma från sin långa resa.

Jenny hade bakat hela veckan. Även Farmor Inga-Britt och Pappa Lars-Åke hjälpte till att baka. Kakbordet var dignande, allt hembakat - och fantastiskt gott.

Även presentbordet var dignande. Ett ganska tydligt rosa tema...

Lokalen var välfylld med gäster som önskade uppvakta Julia på hennes dopdag

Lokalen var välfylld med gäster som önskade uppvakta Julia på hennes dopdag

Järngänget: Jenny, Jenny & Mona

Det fina vädret uppmanade till utomhuslek med inslag utav vatten. Antonia är på väg att ta sig ett dopp (utan sina föräldrars medgivande).

Theo är gärna aktiv och rör sig mycket

Julia's fantastiska doptavla som Farmor Inga-Britt har gjort

Sommarvärme

Tänk att sommaren är här nu, med sol, värme och ogräs.

Vi tryckte ner några sättpotatisar i jorden idag, Minerva heter dem. Får se om det blir något.

Kristi Himmelfärdshelgen

Julia under en oral undersökning utav en kloss

Kristi Himmelfärdshelgen spenderade familjen i stugan i Dalarna. Skönt att koppla av lite och slippa TV, radio, datorer och allt det där.
För Julia var det premiär, och hon hade verkligen störtkul hela tiden. Hon har nu börjat behärska grepptekniken ganska bra – och allt utforskas så klart med munnen.

En utav två möss som vandrade vidare till de sälla jaktmarkerna

Fisket blev inte särskilt lyckat. Det bidde närmare bestämt ingenting alls. Men mus fick vi minsann! Nu har mössen blivit så fräcka att de vågar sig in i stugan även när man är där. För att stävja detta oönskade beteende så införskaffades ett par musfällor. Effektivt var det – redan 20 minuter efter att vi gått till sängs för natten så small första fällan och den första musen fick vandra vidare dit möss nu vandrar när de inte tassar in i andras stugor längre. Det fungerade väl som avskräckande exempel. Men långt mycket senare, på morgonkvisten, var det en till mus som provade lyckan – det skulle den inte ha gjort.
Två möss blev resultatet den enda natten vi provade fällorna.

Det blev ingen fiskefångst - men fisket var lyckat i alla fall tack vare det fina vädret och sällskapet

75% utav familjen. Jenny är på andra sidan kameran.

Glasspremiär!

Rasmus med den största, godaste, dyraste (nästan) glassen han kunde finna

Äntligen är årets glasspremiär genomförd! Efter att jag hämtat Rasmus på förskolan så gick vi till kvartersbutiken och inhandlade varsin glass. Rasmus valde naturligtvis den största (nästan) han kunde hitta – man måste ju ta vara på chansen. Pappa fick nöja sig med den billig Piggelin.
Självklart var det det fantastiska soliga vädret som föranledde det impulsartade inköpet. Men man måste ju få unna sig något extra ibland.

På vägen hem sprang några barn fram till oss (ca. 7-9 år kanske) och frågade om vi ville se ett riktigt fågelskelett. Och i händerna höll de stolt varsina bitar utav ett rengnagt fågelskelett som de hittat på marken – äckligt(!). Och stoltast av dem alla var pojken som höll i kraniet.

Föräldraledig Julia – Dag 10

Rasmus visar upp sina färdigheter i att spika i en spik i en bräda

En glad Julia som tränar på att sitta i barnstol

Sista dagen på föräldraledigheten. Två veckor har gått fort.
Idag gjorde Rasmus och jag samma turné som Julia och jag gjorde igår, det vill säga först åka till K-Rauta och sedan till Bauhaus. Fast denna gång handlade vi faktiskt på båda ställena. Rasmus är betydligt mer förtjust i att shoppa än vad Julia är – inget släktdrag dem emellan alltså.

När mamma Jenny kommit hem så fortsatte vi shoppandet genom att i det närmaste tömma Plantagen på allt vad de hade i form utav växtlighet. Bland annat köpte vi sättpotatis, så nu ska vi odla vår alldeles egna potatis!

Föräldraledig Julia – Dag 9

Rasmus instruerar Julia i "hoppgungandets" ädla konst.

Julia anser att hennes föräldrar bort ha bättre vett än att sätta på henne hala strumpbyxor på ett halt golv när man ska använda hoppgungan... Men hon kan i alla fall inte klaga på färgmatchningen på kläderna och gungan!

Efter att jag hämtat Julia hos Jenny (på kursen) så åkte Julia och jag och shoppade. Vi var på både K-Rauta och Bauhaus. Den tydligaste slutsatsen man kunde dra var att Julia verkligen inte gillar att shoppa. Tålamodet var kort och i båda affärerna markerade hon tydligt att hon ville ut därifrån. Att åka bil däremot var inga problem – så länge musiken var rätt.

Dagens nyttighet var att rensa bort lite ogräs på framsidan utav huset.

Efter att Mamma Jenny kommit hem, så skyndade vi till Willys för att storhandla. Även här visade Julia sitt stora missnöje, men på det hela taget får man väl ändå säga att det gick ganska bra att handla (om man bortser från vad det kostade).
Det lyckade genomförandet firade vi med att äta Tacos till middag. Gott.

Föräldraledig Julia – Dag 8

Julia gosar med Mamma Jenny

En ganska fullmatad dag, här kommer ett axplock…
Ett utav de mer ambitiösa projekten var att ta bort alla gamla torra löv som samlats under utbyggnaden samt altanen. Inte världens bästa arbetsställning att krypa runt i det trånga utrymmet – dessutom dammade det riktigt ordentligt, vilket irriterade halsen och ögonen. It’s a dirty job, but someone’s got to do it…

Julia och Jenny beskådar Lea. Julia är för en gångs skull inte den yngsta i rummet.

Rasmus hittade en liten kula på förskolan. Den var han ritkigt stolt över och visade upp för alla som ville (eller inte ville) se.

När Mamma Jenny kom hem så åkte vi omedelbart och träffade prästen, Håkan, som ska ta hand om Julia’s dop. Det blir som sagt samma upplägg som vid Rasmus’ dop. Samma kyrka, samma präst. Men då vet vi ju precis vad vi får – och vi är väldigt nöjda med Håkan, som även vigde oss. Rasmus kunde inte låta bli att visa sin nyfunna kula för prästen…

På kvällen hälsade Martin, Angelica och Lea på. Jag hade då möjlighet att hjälpa dem med deras inbjudan till Lea’s dop i juni. De hade redan tagit fram ett designförslag, så slutresultatet blev riktigt bra.

Föräldraledig Julia – Dag 7

Julia på Pappas jobb. "Det ska böjas i tid, det som krokigt ska bli".

TV-slavar?

Ännu en fullmatad dag…
Det nyttigaste var kanske att jag klippte och band upp rosenbuskarna som är längs husets ena kortsida. Det gjorde ONT! Ibland kan man få för sig att buskarna har något slags medvetande och rörelseförmåga. – för hur försiktig man än är så lyckas man fastna någonstans. Och när man försöker ta sig loss så fastnar man bara än mer…
Det minst nyttiga var troligen då Julia och jag besökte mitt jobb. En kollega firades för att han fyllt 60 år och det serverades massor med tårta. Nåja, nu har Julia visat upp sig i alla fall.

Julia på tork efter badet...

Förutom allt detta har Julia och Rasmus badat och sett på TV (dock inte samtidigt). Mamma Jenny har varit på utvecklingssamtal på Rasmus’ förskola – en egotripp utan dess like, eftersom personalen har så fantastiskt snälla saker att säga om vår son Rasmus. Och jag själv har hunnit vara på kurs och “sjunga” gitarr (det är egentligen en gitarrkurs, men på något sätt har kursen snarare tagit riktningen åt att vara en sjungkurs med gitarrkomp).

Föräldraledig Julia – Dag 6

Julia med TV-blicken. Hypnotiserande...

Julia somnade i soffan efter att ha tömt nappflaskan

Idag var Julia med Jenny under förmiddagen. Jag hämtade Julia på eftermiddagen efter att ha lämnat Rasmus hos Mormor Gunilla. Hos Mormor fick Rasmus pannkakor, minsann, och det slår aldrig fel om man vill hamna på Rasmus’ goda sida.

På eftermiddagen var Julia och jag hemma och myste. Julia satte nytt rekord i “höghastighets-nappflaske-tömning”. Nu sitter tekniken!

Julia i babygymmet. Hon har kanske inte riktigt kommit på vad hon förväntas göra...

Julia i närbild

Chokladtårta

Idag åt vi upp chokladtårtan som blev över från påskafton och legat i frysen. Och blåbärspaj blev det också…

Chokladtårta Receptbild - Allt om Mat

Recept på chokladtårtan finns här:

http://www.alltommat.se/recept/chokladt%C3%A5rta-3805/