Mr Tourette och jag

Pelle Sandstrak - Mr Tourette och jag

En fantastisk självbiografisk bok, utav norrmannen Pelle Sandstrak, om att ha en svår sjukdom utan att det finns någon hjälp att få. Från att ha hamnat i största förtvivlan där inget hopp finns om framtiden kan slumpen vända allting och helt plötsligt finns hoppet igen.
Boken är lättläst, intressant, förtrollande och skämtsam. En “feel good”-bok som rekommenderas varmt.

ISBN: 9170027471
Endast 38 kronor på Adlibris: http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9170027471

Semesterbloggen – Del 6

Fälld, kapad, förflyttad och staplad björk

Nu är vi tillbaka i stugan i Dalarna. På direkten väntade hårt arbete, och Lars-Åke fällde, kapade, förflyttade och staplade en rejält stor björk. Nu får det ligga och torka över vintern, så ska det huggas till ved sedan. Efter det hårda arbetet tog sig Lars-Åke ett dopp i det kalla vattnet.

Semesterbloggen – Del 5

Rasmus hälsar på en närgången get

Ännu en dag “på tur” vid Grövelsjön. Denna gång gick promenaden till Valdalsbygget, som är en levande fäbod långt in i skogen uppe på fjället. Där fanns såväl getter som kor, kaniner, hundar och katter. Getterna var mycket närgågna och kärvänliga – var man inte på sin vakt så försökte de smaka på våra smörgåsar, våra kläder, våra väskor och till och med vår Julia (smaka lite på foten). Promenaden som totalt var cirka sex kilometer lång tog oss även denna gång över gränsen in till Norge (vi lämnade det trygga EU för en stund).

Efter en kort mellanlandning på Fjällstationen så tog vi ytterligare en tur på fjället. Det blev Trollstigen, cirka 1,2 kilometer. Längs denna stig finns massor med troll och annat oknytt till Rasmus’ stora förtjusning (det är alltså dockor och målningar utav troll). Ett riktigt spännande äventyr.

Semesterbloggen – Del 4

Två utav den grupp renar som stod mitt på vägen till Grövelsjön

Nu har vi tagit oss nästan så långt norrut i Dalarna som man kan komma. Vi är i Grövelsjön, och bor på Fjällstationen – som är Sveriges sydligaste. Här finns gott om renar, och på vägen hit höll vi på att köra på en klunga på fem renar som orädda stod på vägen.

Jenny och Julia redo för avfärd

Rasmus, Julia och Jenny tar en liten matpaus

Idag tog vi en tur till Silverfallet – och tillbaka. En härlig fjällpromenad på ungefär en mil. Rasmus var fantastiskt duktig på att promenera i fjällen. Han gick hela vägen själv, han klagade inte och han ramlade inte och slog sig. Julia fick åka bärstol och även hon var nöjd med det. På färden såg vi Troll, plockade massor med hjortron och blåbär samt gick över gränsen till Norge. En härlig dag som sagt, som Rasmus fick avsluta med en valfri glass (den största de hade så klart).

Det plockades mycket hjortron längs vägen. Härligt gott.

Jenny, Julia och Rasmus passerar svenska gränsen och turistar i Norge

Semesterbloggen – Del 3

Efter att ha varit hemma några dagar och pysslat med huset (bland annat målat massor) så fortsatte vi semestern i stugan i Dalarna. Där fick vi besök två dagar utav Tobbe och Sofie.

Lars-Åke med två fina abborrar

Sofie och Tobbe kalasar på nyfångad abborre

Temat under deras besök var Fiske. Jag lärde dem allt om hur man fångar de stora abborrarna i sjön, men antingen lysnade de inte ordentligt eller så gjorde de inte som jag sa. 😆 Resultatet blev i alla fall två fina abborrar till mig och ingenting till varken Tobbe eller Sofie (om man inte räknar med Tobbe’s två agn-fiskar som han drog upp).

Folie-grillad abborre fylld med grönsaker

Hemlagad blåbärspaj

De två abborrarna delades i alla fall broderligt. Den ena folie-grillades, fylld med grönsaker, på grillen medan den andra filéeades, panerades och stektes. Båda varianterna var ordentliga läckerheter för gomen. Till efterrätt bakade Jenny blåbärspaj med blåbär som hon plockat medan vi andra fiskade. Mums!