Skolgårdsfest

Idag hade Julias förskola gårdsfest i strålande sol. Rasmus skola hade gårdsfest igår och då hängde regnet verkligen i luften.

image

Vi har hämtat nycklar till kyrkan och dopklänningen, så nu är det mesta klart för Alexanders dop

Tandborstningspremiär!

Om några dagar ska Alexander döpas, så lite förberedelser för det har vi gjort idag. Julia har spring cyklat. På kvällen fick Alexander borsta tänderna för första gång
image

en, eller snarare tanden!
image

image

image

image

Springcykel

Julia fick en ny cykel, en springcykel, igår. Det är då en cykel utan trampor för små barn, som lär sig hålla balansen på springcykeln och sen ska ha lättare att lära dig cykla. Julia gillade den i iallafall. Alexander åkte mest i selen idag, han är inte så förtjust i att vara i vagnen nät han är vaken. Hans andra tand börjar titta upp också. Idag åt han linsgryta och potatis vilket han verkade gilla.

image

image

Besök på jobbet

Idag hälsade jag och Alexander på på sodersjukhuset där jag jobbar. Utanför sjukhuset fanns jättefina tulpanodlingar.

image

Sista dagen utan mat!

Snart är en epok slut…. I morgon blir Alexander 5 månader och ska börja med mat, så idag är sista dagen med helamning. Det ska bli kul, han är väldigt nyfiken på mat.
Idag blev det promenad, en lång tupplur hemma och sen bollskola för Rasmus

image

image

Kreta dag 7

Sista dagen här i makrigliaos. Det var lite svalare väder idag och molnigt, så vi passade på att promenera till själva byn makrigliaos. Det var en mysig promenad längs med stranden. Byn bestod av en rad tavernor längs med vattnet och en liten hamn. Det är så fint här med de vita stenhusen med blå fönsterluckor, som känns så grekiskt.
På eftermiddagen badade vi i grannhotellets vattenrutchbanor, och Jenny var med på ett träningspass, “sats Energy”. Sen avnjöt vi den sista middagen på hotellet, jättegott som alla måltider här.

Sammanfattningsvis har det varit en toppenvecka här på kreta. Hotellet kan vi verkligen rekommendera, pga bla:
Läget – precis vid havet och en långrund sandstrand med perfekt finkornig sand
Inredningen – riktigt snygg design var man än tittar
Maten – verkligen jättegod och fräsch mat varje måltid, och många rätter som man tänker på som grekiska fick vi prova. Fetaost, oliver, aubergine, vindolmar, lamm, grekisk yoghurt, tzatziki, cretansk pasta, mm mm.
Utsikten * vi hade ett rum med havsutsikt och det var fantastiskt att sitta på balkongen och njuta av det, och vakna och somna till ljudet av vågor. Rummet var också i övrigt super och perfekt städat varje dag, jättesköna sängar, eget litet rum med våningssäng till barnen, stort fint badrum, mm mm…
Trevlig personal!
Jättefint poolområde med havsutsikt, och babypool med tak och en barndel i stora poolen
Lugnt och skönt!
Närhet till stora sunwing hotellet med massa barnaktiviteter, shower för den som vill, vattenrutchkanor, barnpooler mm mm
Super att det ingick träningspass med instruktör, som vi verkligen utnyttjade. Konstigt nog var passen nästan tomma…

Nackdelar då?
Ingen shopping eller nattliv i närheten, vilket vi ändå inte vill ha…
Lite “off” allmänt
Lång transfer från flygplatsen
Priset… Ingen budgetcharter direkt!
Inget att se i direkta omgivningen om man tex vill vandra, eller göra något annat än hänga på stranden eller hotellområdet.
Trådlöst Internet som skulle finnas fungerade minst sagt dåligt…
Kanske inte så spännande med ett hotell bara med , skandinaver, allt kändes väldigt tillrättalagt.
Efterrätterna var nästan bara olika moussevarianter och gillar man inte det så fanns det “bara” glass att välja på. Fast det kan ju vara fördelar med att inte äta för mycket efterrätter helt klart…

Kan vi tänka oss att åka hit igen? Ja, absolut, jättegärna, om det är en lugn skön vecka i värme med bra bad man vill åt så är det ett underbart ställe!

image

image

Utflykt till Spingalonga

Idag åkte Julia och Lars-Åke på heldagsutflykt till spetälskeön Spingalonga (spetälskekolonin stängde så sent som 1957).
En mysig dag med mycket bad och vackra vyer. Julia letade snäckor på stranden (ska bli halsband) och matade stora stim av fiskar.
Utflykten avslutades naturligtvis med en rejäl glass…
image

image

image
image

Kreta dag 6

Idag hade vi bokat en resa med båt till en ö utanför kreta, men Rasmus mådde inte bra i natt så det blev bara Julia och LarsÅke som åkte. Jenny, Rasmus och Alexander tog det lugnt på hotellet, pysslade och spelade spel.
Hotellet är so

m sagt jättefint. En rolig sak är att det är dubbla duschar, så man kan duscha 2 samtidigt, mycket praktiskt när man varit på stranden…

image

image

image

image

image

image

image

Kreta dag 5

Att varje morgon vakna till klarblå himmel, sol och värme är så härligt!idag var det bad i poolerna, på eftermiddagen i grannhotellet barnpool med vattenrutchbana. Alexander sov en stund i en solstol så vi andra kunde bada tillsammans en stund, jättekul! Middag åt vi på balkongen – souvlaki, vindolmar och calamares från en restaurang på gatan – och njöt av den underbara havsutsikten och värmen…

Kreta dag 4

Idag var det ännu varmare, nästan 30 grader. Det är ortodox påsk här nu så alla lokala affärer är stängda och lokalbussarna går inte. Det gör att det är knepigt att enkelt ta sig iväg på små utflykter, om man inte hyr bil som vi inte tänkt göra denna gång. Förra gången vi var på kreta såg vi de berömda ruinerna i knossos och tog även en rundtur i buss runt ön, som är vacker med massor av olivodlingar och fina vyer. Då hade vi bara Rasmus, och vi märker nu att med 2 barn, varav 2 bara vill bada och en som ammar och bajsar hela tiden, så är det rätt skönt att bara vara på stranden och det mysiga hotellet.
Lars-Åke började dagen med “poweryoga” på stranden och Jenny provade “crosstraining”-pass på eftermiddagen. Annars blev det bad vid poolen och stranden. Julia badade även i poolen på grannhotellet sunwing, som också är fint men inte lika lyxigt som vårt och verkar rymma mycket fler gäster – det var mycket trängre vid deras pooler.
image

image

image

image

image