Föräldraledig dag 21

Idag hade Lars-Åke ett litet ärende att göra på förmiddagen, så mormor Gunilla och Alexander spenderade några trevliga timmar tillsammans.
Efter att vi hämtat Rasmus och Julia så tränade Alexander brottning och påvisade stor yrkesskicklighet, talang och framgång i att brotta mer Julia i soffan.

Kvällen avslutades med ett gemensamt bad för Julia och Alexander i badkaret.

image

Föräldraledig dag 20

En ganska tråkig dag som vi spenderade hemma eftersom Lars-Åke har så ont i ryggen. Tänk att kroppen inte ens höll för fyra veckors föräldraledighet… 🙂
Jenny var snäll och lämnade Rasmus på skolan på morgonen, vilket underlättade väldigt mycket.

Alexander har börjat lära sig dra på täcke själv när han ska sova. Tekniken är inte fullt färdigutvecklad ännu – men han är på god väg, vilket kan ses på bilden.

image

Föräldraledig dag 19

Åter igen besök på Öppna Förskolan. Ett riktigt reunion denna gång eftersom både Olle och Sixten var där – de båda vännerna från då Jenny var mammaledig (de har alla tre storebröder som går i Rasmus’ klass).
På eftermiddagen följde åter igen Rasmus klasskamrat Rasmus med hem. Grabbarna verkade ha roligt och ville genast bestämma ett nytt datum för träff efter skolan (men nu avvaktar vi några dagar – Rasmus kanske kan umgås med någon annan också…).

På kvällen fick Lars-Åke ett skapligt ryggskott – får se vart det tar vägen. Vi bestämde i alla fall att Jenny ska lämna Rasmus i skolan på fredagmorgonen så Lars-Åke får vila ryggen lite extra.
image

Föräldraledig dag 18

Onsdag och ännu ett besök till Öppna Förskolan. Även denna gång följde kompisen Olle med. Kul.
På eftermiddagen hann jag pyssla lite med det sista som är kvar på köksrenoveringen.
Till middag fick det bli favorit i repris – våfflor! Eftersom jag råkade göra galet mycket för mycket våffelsmet kvällen innan…

image

image

image

Föräldraledig dag 17

Ännu ett besök på Öppna Förskolan. Denna gång var även Alexander’s kompis Olle med.
På eftermiddagen följde Rasmus’ klasskompis Rasmus med hem. Många Rasmusar att hålla reda på…
Till middag bjöds det på våfflor (internationella våffeldagen idag) i långa rader!

image
På våfflan: Nutella, vaniljglass, banan, grädde, hallonsylt, mini-marshmallows och chokladsås. Jag övervägde att toppa med strössel – men det kändes lite överdrivet…
image

Föräldraledig dag 16

Trots att Alexander (inte)sov en orolig natt så chansade vi på att både Alexander och jag skulle orka med ett besök på Öppna Förskolan. Och det gick faktiskt mycket bra.
På eftermiddagen följde Julias förskolekompis Kajsa med hem. Så inte mindre än fyra barn hade jag att släpa runt på. Men roligt var det för oss allihopa.

image

image

Föräldraledig dag 15

Idag hade Alexander och jag en riktig hemmadag. Men lugnt tog vi det inte. Vi har dammsugit hela huset, piskat mattor och fixat med lister och annat smått och gott i köket. Men vi har också hunnit mysa och leka en hel del…

På bilden: Alexander med mattpiskan i högsta hugg.

image

Föräldraledig dag 14

Besök på Öppna Förskolan igen. Det var ingen självklarhet, eftersom naturen var svår att forcera på grund av det myckna snöandet under kvällen och natten. Den djupa snön besegrade vi genom att byta liggvagnen mot sulkyn, och ståbrädan mot en pulka. Det blev i alla fall mycket lek i snön under transporterna.
På eftermiddagen proppade vi i oss så mycket extra mellanmål vi orkade, så att vi skulle klara av att hämta upp Jenny på tåget och sedan storhandla på Willys – det var kvällens stora (icke)nöje det.

image

image

Föräldraledig dag 13

Besök på Öppna Förskolan idag. Där träffade Alexander en liten flicka som föddes två dagar efter honom – det vill säga en dag efter julafton 2012 istället för dagen före. På väg hem från Öppna Förskolan exponerades vi ordentligt för det kraftiga snöfall som hade börjat.
Samma snöoväder plågade oss då vi promenerade för att hämta Julia och Rasmus – ordentligt kallt och blött var det.
Men allra värst var det när vi tog bilen till och från Julia’s Bollskola – snön yrde överallt och begravde snabbt bilen – och ordentligt halt var det. Men allt gick naturligtvis bra. Varma i hela kroppen (och hjärtat) blev vi när vi kom hem till stugvärmen, och Jenny dessutom hade middagen klar framdukad på bordet.
image

Föräldraledig dag 12

Idag hade Alexander och Lars-Åke en lugn hemmadag. Trots frånvaron av stress hann vi ändå göra en hel del nyttigheter i hushållet. Vi hann även med att åka och handla en sväng.
På eftermiddagen följde Rasmus’ klasskamrat Algot med hem på lek och middag. Det blev förvisso mest dataspelande – men det är ju så ungdomarna umgås nuförtiden…

Köttbullar och makaroner var dagens populära lunch!

image