Föräldraledig dag 43

Valborg. Dagen ägnade Alexander och Lars-Åke till att stressa. Först storhandling på Willys, och sedan städning och diskning hemma.
Men det fanns lite tid för lek också…

På kvällen hade vi Mona, Philip, Joanna och Anthonia på besök – och självklart besökte vi en stor brasa också.

image
image

Föräldraledig dag 42

Lars-Åke och Alexander åkte in till stan, närmare bestämt Gamla Stan, på ett ärende. Träffade gamla bekanta och hade det trevligt.
Alexander skaffade sig en rekordstor bula i pannan genom att i vredesmod kasta sig baklänges från lunch-stolen, göra en saltomortal och landa på huvudet. Men det gick nog bra iallafall… golvet verkade klara sig utan större skador.

image

Föräldraledig dag 41

Idag tog vi en tur till Öppna Förskolan. Inomhus trots det finns vädret. Vi fick sällskap av kompisen Olle.
Vi hade mycket trevligt, men Alexander blev mycket trött efteråt.

image
image

Föräldraledig dag 40

En ganska lugn fredag utan speciella inslag.
Lars-Åke och Alexander gick till Öppna Förskolan och hade trevligt.

Vi behövde inte hämta Rasmus från skolan på eftermiddagen eftersom han följde med klasskompisen Frans hem. Senare på eftermiddagen/kvällen anslöt vi i resten av familjen hemma hos Frans och hans familj då de bjöd oss på taco-middag.
Barnen hoppade massor med studsmatta.

image
image

Föräldraledig dag 39

Idag var det fullt upp.
Det började ganska lugnt med att Alexander och Lars-Åke var hemma – ändrade öppettider på Öppna Förskola gör nämligen att vi inte kan gå dit på torsdagar längre.
Men sedan hade Rasmus med sig sin klasskompis Filip med hem; och Julia hade med sig sin förskolekompis Kajsa med hem. Full rulle alltså, med totalt fem barn som skulle utfodras, hjälpas och lyssnas på.
Men alla hade roligt!

image
image
Ja… Alexander äter sand!

Föräldraledig dag 38

Besök hos Öppna Förskolan idag igen. Alexander hade lika kul som vanligt.
Efter alla hämtningar på skola och förskola så åkte Lars-Åke och alla tre barnen till Julia’s bollskola.
Ja, på något sätt blev det fullt upp även denna dag…

image
image

Föräldraledig dag 37

Alla har vi vänt på dygnet, så lite trögt var det att gå upp på morgonen – och bra trötta var vi alla på eftermiddagen och kvällen. Men barnen var tappra och lämning på skola och förskola gick mycket bra.
Lars-Åke och Alexander spenderade förmiddagen på Öppna Förskolan – ett kärt återseende efter sjukdomar och påsklov. Även kompisen Olle dök oväntat upp.
Efter hämtning av Julia och Rasmus tog vi det lugnt och spenderade mycket tid utomhus.

image
image

Föräldraledig dag 36

Annandag påsk, och hela familjen är ledig. I huvudsak spenderade vi dagen hos Daniel, Oksana och Elisabeth, hos vilka vi även bjöds på middag.
Egentligen kom vi bara för att hämta hem Julia som hade sovit över hemma hos kusin Elisabeth. Men vi blev kvar många timmar.
Barnen lekte på tomten (framför allt studsmattan), och Jenny, Lars-Åke samt Alexander tog en lång promenad i det fantastiska vädret till K-Rauta.

image
image

Föräldraledig dag 35

Långfredagen blev lite av en bonus-dag, då den egentligen var planerad som en resdag.
Istället kunde vi i lugn och ro åka och storhandla mitt på dagen, och ha en spontan middagsbjudning för familjen Blomgren/Philipsson på kvällen.

Alexander passar på att mysa framför Tv:n med Antonia.

image

Föräldraledig dag 34

Idag var det riktigt hårda och kalla vindar som flög genom våra delar av Dalarna. Det var inte ett dugg mysigt, så vi bestämde oss för att åka hem en dag tidigare – ganska skönt för då blir det inte lika stressigt med påskbestyren.
Dessutom finns det möjlighet att övergå från kolgrillen i Dalarna till den underbara gasolgrillen hemma.

image