Föräldraledig dag 65

Även idag besökte Rasmus klasskompisen Filip på dagen. Idag regnar det ganska mycket, så det gör kanske inte så mycket om de sitter inne och spelar.
Julia och Lars-Åke besökte logopeden. Det var både roligt och lärorikt för Julia.

På eftermiddagen kom Farmor och Bo, för att vara barnvakt (med övernattning) för barnen – medan Lars-Åke åkte iväg med Jenny för att ge henne hennes födelsedagspresent (med övernattning).

Föräldraledig dag 64

Fullt med sysslor idag. Rasmus lyckades smita undan genom att spendera halva dagen hemma hos klasskompisen Filip, och andra halvan hemma hos klasskompisen Frans. Naturligtvis blev det mest dataspelande…
Vi andra fick ägna oss åt tvätt, städning och matlagning. Dessutom fick vi besök av Veronica och Wilma – som hade med sig goda bullar.

image
image

Föräldraledig dag 63

Äntligen hemma igen efter en kort semester i Berlin. Barnen var glada så klart – inte för att just jag var hemma, utan för att jag hade presenter med mig (sedan tidigare står det klart att om jag inte har presenter med mig så är det ingen mening med att komma hem igen).
Dagen passerade ganska lugnt. Christer fick jag träffa igen redan senaste samma dag, då vi som varje onsdag spelade badminton på kvällen.

Föräldraledig dag 62 (Berlin)

Sista dagen i Berlin (morgondagen är ju bara en resdag). Denna dag ägnade vi primärt åt att turista i de västra delarna av Berlin (bland annat besöka slottet Charlottenburg, med dess fantastiska trädgårdar), handla souvenirer, packa samt se operan ‘Don Giovanni’ (Mozart) på Deutsche Opera.

image

Föräldraledig dag 61 (Berlin)

Minisemester i Berlin (lördag till onsdag) med Christer.
Under helgen såg vi bland mycket annat en konsert med Berlin’s Filharmoniker.
Måndagen koncentrerade vi till att besöka de östra delarna av Berlin. Mycket fokus kring Berlinmuren, Checkpoint Charlie och muséer om muren, förintelsen, andra världskriget, Gestapo och SS.

image

Föräldraledig dag 60

Rejält varmt idag – Vi orkade inte så mycket mer än att ta det ganska lugnt…
Julia var ledig från förskolan idag eftersom det var planeringsdag, så hon hängde med mig och Alexander.
Efter att ha lämnat Rasmus i skolan så var vi länge i lekparken. Därefter var vi hemma på baksidan och lekte med vatten. Farfar kom på besök och åt lunch samt fikade med oss.

image

image

image

image

Och så här blev mitt egen-designade fällbord i köket… jag är ganska nöjd faktiskt.

image

image

Föräldraledig dag 59

Fullt upp med nyttigheter idag. Alexander och jag har grävt på tomten, klippt rosbuskar, slängt alla återvinningsprodukter på återvinningsstationen, slängt alla grovsopor på återvinningscentralen, oljat fällbordet i köket en andra omgång, handlat lite telefon- och surfplatte-tillbehör, samt gjort lite annat smått och gott.
Men lite kul har vi hunnit med också…

image

Äppelträdet blommar vackert så här års.

Föräldraledig dag 58

På förmiddagen flängde Alexander och jag runt och handlade byggvaror m.m. Vi oljade också in fällbordet enligt konstens alla regler.
Men vi hann också leka en del i trädgården innan det var dags att hämta Julia och sedan bege sig till Rasmus skola – där det idag var skolgårdsfest. I våra uppgifter ingick att bidra med en hembakt kaka, en termos kaffe, samt att ta ett försäljningspass på 30 minuter. Vädret var fantastiskt och alla, inte minst barnen, hade mycket trevligt.

image
image
Ja – Alexander sitter, utan säkerhetslina, på en stora-barn-gunga. Säg inget till hans mamma bara…
image
image
Alexander och Lars-Åke.

Föräldraledig dag 57

Idag besökte vi Öppna Förskolan igen. Denna gång hade vi sällskap av kompisen Olle.
Efter Öppna Förskolan passade jag på att förtidsrösta i EU-valet, eftersom jag är bortrest själva valdagen.
Eftermiddagen spenderade Julia, Alexander och jag hemma på baksidan. Rasmus hade följt med klasskompisen Alexandr hem.
Vi hade trevligt med sandlådan, vattensprutan, och grävande utav jordhög.

image
image
image
image

Föräldraledig dag 56

Idag fick Julia äntligen göra det som hon så innerligt har tjatat om under hela min föräldraledighet – nämligen vara ledig från sin förskola, och följa med mig och Alexander till Öppna Förskolan. Det blev en succé.
Efteråt åkte vi hem och väntade på farfar Nils som skulle vara barnvakt åt Alexander en stund på eftermiddagen. Jag och Julia gjorde nämligen ett besök hos logopeden – Julia var mycket duktig!
Efteråt stannade farfar kvar på middag. Trevligt!

image
image
image
image
image