Föräldraledig – Dag 61

Idag var det premiär!
Idag gick Rasmus och jag för första gången till Öppna Förskolan (kommunens regi). Under två timmar och fyrtiofem minuter (vi kom när de öppnade, och gick när de stängde) fick Rasmus (och jag) leka, springa runt, sjunga, dansa och mysa. Rasmus var lite blyg i början – men det tog inte lång stund innan han sprang runt och prövade alla leksaker.
Rasmus är inte så van att umgås med andra barn så det här är en viktig övning i hans utveckling. Det gick ganska bra, och det blev inte allt för många konflikter med andra barn. Det spelar ingen roll vilken leksak det är, eller hur många tusen andra leksaker det finns… Är det ett barn som leker med en leksak, vilken som helst, så ska alla andra barn leka med precis samma leksak.
Efter att vi varit på Öppna Förskolan så somnade Rasmus omedelbart. Det var så mycket spring och nya intryck, så han behövde verkligen ladda om batterierna.

Klicka på bilden för att se Rasmus välja ännu en leksak på Öppna Förskolan. Rasmus var så upptagen med att leka, så han hade inte tid att posera ordentligt för en bild – så denna bild är “tagen i flykten”.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>